Google, goed bezig!

Google is weer goed bezig de laatste tijd. Pas geleden hebben ze Google Docs & Spreadsheets geintroduceerd. Je kunt makkelijk je MS Office documenten inladen, online beheren, delen met anderen, revisies bij houden, terugkeren naar een eerdere versies en publiceren naar je blog. Nu nog even wachten op een vervanging van Powerpoint en dan kan geheel Office online geschieden. Hoewel het pakket voor de ervaren Excel gebruiker wellicht te kort schiet, is het voor de gemiddelde excel gebruiker goed genoeg.

Vorige week werd de Nederlandse versie van Google Maps geintroduceerd. Natuurlijk kan je gauw adresjes opzoeken en met de sattelietfunctionaliteit eens even lekker inzoomen op elke willekeurige vierkante meter van Nederland. Maar de tabs ‘bedrijven’ en ‘routebeschrijving’ werken ook fantastisch. Tik in tapijt en je postcode en je krijgt op de kaart elke tapijthandel te zien in de omgeving (handig als je aan het verhuizen bent net zoals ik). Maar ook onlogische woorden als ‘New Zealand’ leiden je naar reisbureau’s die leuke reisje naar het land hebben. Geef aan wat je startadres is en de snelste route naar de bestemming wordt weergegeven.

Daarnaast heeft Google de grootste online videosite YouTube overgenomen waardoor ze samen met Google Video goed aan de weg timmeren met Internet Video en alle ontwikkelingen daaromtrent.

Wilbert | woensdag 11 oktober 2006 | 0
 
Laatste nieuws

Weer & verkeer


Laatste E-marketing nieuws

Voorgaande berichten
Informatievisualisatie
Marktplaatskaart
De valkuilen van webstatistieken
We are the web!
Iphone
Musicovery
Google, goed bezig!
Web 2.0: The New Internet?
Chatten met Marco
Google earth: Utrecht geblo(c)kt